Navigácia

  • Zápis do 1.ročníka

    9. 3. 2016

                       Riaditeľka ZŠ Šurianky oznamuje rodičom, že

    zápis  detí do prvého ročníka  bude

    dňa  6.4.2016 o 15.00hod v budove ZŠ

    Na zápis treba priniesť:     OP zákonného zástupcu

                                                  rodný list dieťaťa

    Poplatok: predpísané zošity -  5 €

                       prvá kniha    -   4€

    Čo ponúka naša Základná škola Šurianky:

     

    1. Práca v triedach s interaktívnymi  tabuľami.

     

    2. Anglický jazyk –výuka od 1.ročníka.

     

    3.Práca s počítačmi- základy práce s PC, počítačové programy zamerané na vzdelávanie, počítačové hry vhodné pre deti.

     

    4.Záujmová činnosť – sebarealizácia detí v krúžku Šikovné deti / ručné práce, varenie, športové aktivity/ .

     

    5.Pobyt detí v Škole v prírode v rôznych kútoch Slovenska. Exkurzie podľa preberaného učiva. Návštevy divadelných predstavení a kultúrnych podujatí, návšteva obecnej knižnice.

     

    6. Zodpovedný prístup skúsených pedagogičiek k výchovno-vzdelávaciemu procesu .

     

     

    Informácie z činnosti školy si môžete pozrieť na stránke školy- zssurianky.edupage.org, alebo na stránke obce Šurianky.


      Obec Šurianky poskytuje žiakom 1.ročníka príspevok obce na školské pomôcky vo výške 30€   na žiaka /pri otvorení školského roka/.

     

     

     

  • Zber papiera a plastových uzáverov

    1. 3. 2016

     V našej škole prebieha  Zber papiera. Kontajner na papier je pripravený za budovou školy.Tiež pokračuje zber plastových uzáverov.

  • Hviezdoslavov Kubín

    4. 2. 2016

    Už pred Vianočnými prázdninami sme boli v knižnici,kde sme si vybrali pekné knihy. Z nich sme si z nich vybrali pekné ukážky. Tie sme si najskôr spolu  v triede prečítali.Po prázdninách  nás pani učiteľky vyskúšali a povedali nám kde robíme chybičky a ako máme báseň,alebo prózu prednášať.

    Je 4.februára. Dnes nás čaká veľká recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín - školské kolo.Každý z recitátorov sa zodpovedne pripravil. Súťažili sme v dvoch kategóriách a to poézia a próza.Pani učiteľky boli porota.Po skončení recitovania sa pani učiteľky boli poradiť a rozhodli takto:  v kategórii poézia 

    -1. miesto Ema Chovancová

                                                         

    2. miesto Dominika Haverová

                                                         

    3. miesto Aleš Chovanec

     

                             v kategórii próza -

    1. miesto Stanislav Klučár

                                                       

    2. miesto Karin Bahelková

                                                       

    3. miesto Dominika Bednáriková 

     

     Na krajské kolo nás pôjde reprezentovať Stanko Klučár so svojou prózou

      Chceli by sme sa  poďakovať p. Slíškovej z obecnej knižnice, ktorá nám poskytla knižné a sladké odmeny pre súťažiacich.   

  • Školský karneval

    29. 1. 2016

                    Karneval

     

    Deň pred karnevalom sme si pripravili chlebíčky.29.1 bol karneval, ráno sme robili  šišky. Po dokončení  šišiek sme sa prezliekli do kostýmov. Na začiatku bola promenáda masiek ,kde  každá maska povedala niečo o sebe. Boli  tam rôzne masky ako : kostra, vojak, kvetinová víla, Harry Potter a iné. Aj pani učiteľky sa prezliekli do masiek ,boli rybárka a čarodejnica. Bola tam zábavná hudba, dobré hry napr. : stoličkový tanec, metlový tanec a iné zábavné hry. Po zábavnom tancovaní sme sa išli najesť, pani učiteľky priniesli chlebíčky. Opäť sme išli tancovať.Potom sme sa išli najesť,  teraz  sme zjedli naše výborné šišky.

           Karneval sa nám všetkým veľmi páčil, lebo sme sa dobre zabavili.

                                        Žiaci ZŠ Šurianky

                                                                             

         

     

      .

  • ŠKOLSKÝ ROK 2015/2016

    2. 9. 2015

    Opäť sa  začal nový školský rok .

    2015/2016

    V našej škole máme v tomto školskom roku 18 žiakov.

    1.ročník - 3 žiaci /2chlapci, 1 dievča /

    2.ročník - 3 žiaci /2 chlapci, 1.dievča /

    3.ročník - 4 žiaci / 1  chlapec, 3 dievčatá/

    4. ročník - 8 žiakov  / 4 chlapci , 4 dievčatá /

     

    Takže počet chlapcov a počet dievčat je v tomto školskom roku rovnaký.

    V novom školskom roku nás čaká okrem učenia aj veľa zaujímavých akcií.

    V tomto školskom roku bude pracovať krúžok" Šikovné deti" ,kde sa budeme okrem varenia venovať ručným prácam ,ale i  športu

     

  • ŠvP Svätý Jur

    15. 6. 2015

    ŠvP 15.-19.6.2015

    Tento rok sme sa vybrali spoznávať okolie nášho hlavného mesta . Pani učiteľky našli pre nás ŠvP v Svätom Jure neďaleko Bratislavy.V pondelok a v utorok sme spoznávali krásne okolie ŠvP .Večer sme sa vykúpali v bazéne,ktorý sme mali hneď vedľa penziónu,kde sme bývali. V stredu sme sa vybrali do Bratislavy.Ráno nás čakal mikrobus, ktorý nás povozil po Bratislave.Na zaujímavých miestach sme zastavili, aby sme si ich mohli prezreiť.Vyšli sme na Slavín, kde nám pani učiteľky porozprávali o tomto pamätnom mieste.Ďalej nás čakala vyhliadková veža na Moste SNP. Z veže sme ďalekohľadmi videli celu Bratislavu. Potom sme sa previezli na  Bratislavský hrad,kde nás previedol sprievodca hradom. Na začiatku sme si pozreli animovaný film z histórie nášho hlavného mesta.Cestou na hrad sme si prezreli Dóm Svätého Martina,kde korunovali uhorských panovníkov,videli sme budovu parlamentu,Grasalkovičov palác ako aj  starú budovu Národného divadla. Bol to zaujímavý výlet.V stredu sme sa vybrali na túru. Navštívil sme zrúcaninu hradu Biely Kameň.Vo štvrtok nás čakal športový deň.Hrali sme prehadzovanú a iné loptové hry.Večer sme mali rozlúčkovú opekačku s diskotékou.Večer nás ešte čakal bazén a balenie domov. V piatok sme sa vrátili ,aby sme sa podelili so svojimi zážitkami s rodičmi a súrodencami.

                                                                                                     

  • Horné Saliby

    29. 5. 2015

    Hoci Deň detí je až v pondelok, čakalo nás už dnes milé prekvapenie. Od rána sme sa  tešili .Spolu so škôlkarmi sme  netrpezlivo čakali na autobus.Pridali sa k nám aj naše babičky. Konečne sme prišli na kúpalisko,rýchlo sme sa prezliekli a už sme boli vo vode. Tu nás čakalo veľa zábavy. Deň ubehol veľmi rýchlo. Domov sme sa vrátili unavení, ale veľmi spokojní. Bol to super deň.

                                                                                   yes 

  • DIGIŠKOLA

    1. 6. 2015

    Dnes je sviatok všetkych detí, čaká nás ďalšie prekvapenie.Ráno pre nás pred školu prišiel mikrobus,ktorý nás odviezol pred OC MAX v Nitre.Tu náš čakala DIGIŠKOLA. V DIGIŠKOLE sme si vyskúšali rôzne hry a súťaže na tabletoch. Vyskúšali sme aj zaujímavé programy na vyučovanie. Vonku nás čakali súťaže s moderátorom Mirom Bičanom.Bol to zaujímavý deň.Škoda ,že prešiel tak rýchlo.

                                                                                            

  • Karneval

    6. 2. 2015

     

    KARNEVAL

    Je čas fašiangový a tak sme sa tešili na karneval. Ráno sme si pripravili niečo na občerstvenie -obložené chlebíčky a šišky v kuchynke kultúrneho domu.Potom sme sa prezliekli do masiek a karnevl mohol začať. Ako každý správny karneval, i náš sa začal promenádou masiek.Každý z nás si pripravil krásnu masku.Po promenáde nasledovala diskotéka a rôzne súťaže.Keďže sme už riadne vyhladli, pochutnali sme si na chlebíčkoch a šiškách. Potom zábava pokračovala až doobeda. Karneval sa nám vydaril, už sa tešíme na ďalší.                            

                                                    

                                                                       

  • Vianočné vystúpenie

    14. 12. 2014

    Blížia sa Vianoce a my sa už nevieme dočkať.Veľmi sa tešíme na darčeky a prázdniny, ale aj na naše  vystúpenie.Je nedeľa poobede.Náš kultúrny dom sa začal zapĺňať našimi rodičmi, starými rodičmi,ale aj staršími kamarátmi.Začína sa Vianočné vystúpenie.My sme si pripravili krásny program, v ktorom  sme zahrali divadlo o narodení Ježiška, v ktorom boli veľmi pekné koledy. Pripomenuli sme si zimné pranostiky,zatancovali sme a zaspievali si.Ako  je už dobrým zvykom spolu s nami vystúpili aj kamaráti zo škôlky a súbor Šuriančanka. Na konci sme spolu s publikom zaspievali koledu Tichá noc.Vystúpenie sa nám vydarilo a všetkym sa veľmi páčilo.

  • Mikuláš 10.12.2014

    10. 12. 2014

    S malým oneskorením prišiel k nám do školy Mikuláš.Už od rána sme sa nevedeli dočkať spolu s našimi kamarátmi z našej škôlky a škôlky z Hruboňova.

    Najskôr prišla Snehulienka, ktorá nám zahrala krásne bábkové divadlo.Potom sa nám prihovoril Mikuláš, ktorý nám priniesol aj veľa sladkostí. Nakoniec sme sa s nimi rozlúčili tanco,ktorý predviedli naše dievčatá.

    Už sa veľmi tešíme na budúceho Mikuláša.                   Žiaci ZŠsmiley   

  • Beseda s poľovníkom 8.10.2014

    8. 10. 2014

    Dnes nás cakalo milé prekvapenie.Pani učiteľky nám povedali, že do škôlky ideme na besedu s poľovníkom.V škôlke nás už čakal ujo poľovník.Doniesol si nielen pušku,trofeje, ale i svojho psíka.Najskôr nám porozprával o poľovníckom združení,ako sa poľovníci starajú o zvieratká, ukázal nám svoje trofeje a hlavne svoju pušku. Vonku nás čakal krásny psík.Ujo l nám ukázal ako ho poslúcha.Nakoniec sme si psíka mohli pohladkať.Beseda bola veľmi zaujímavá.

                                                                                              Žiaci ZŠ

  • Exkurzia do Nitry-29.9.2014

    29. 9. 2014

    Dnes je krásne počasie.Všetci sa tešíme,lebo ideme na exkurziu do Nitry.Autobus nás odviezol na autobusovú stanicu.Zo stanice sme pešo prešli cez mesto na pešiu zónu.Tu sme si pozreli divadlo A.Bagara a historické budovy v centre mesta.Z pešej zńy sme sa presunuli do parku,kde sme si prezreli Sihoť.Pohrali sme sa so zvieratkami,zabavili sa na detskom ihrisku.Na obed pre nás prisiel Vláčik, ktorý nás zaviezol na Nitriansky hrad.Po prehliadke hradu nás Vláčik povozil po meste a odviezol na autobusovú stanicu.Odtiaľ sme sa autobusom vrátili domov do Šurianok.Bola to veľmi pekná a zábavná exkurzia.

                                                                                                                      Štvrtáci

  • 7. 10. 2014

    Aktualizovali sme modul

  • Školský rok 2014/2015

    Školský rok 2014/2015
    2. 9. 2014

    Vítame Vás v novom školskom roku 2014/2015.

    V našej škole bude v tomto školskom roku 19 žiakov.

    1.ročník  : 3 žiaci  /2 chlapci, 1 dievča/

    2.ročník  : 4 žiaci /1 chlapec, 3 dievčatá/

    3.ročník  : 7 žiakov  /3 chlapci, 4 dievčatá/

    4.ročník  : 5 žiakov / 1 chlapec 4 dievčatá/

    žiaci sú rozdelení do 2 tried :

    1.trieda    1. a 4. ročník

      2trieda    2. a 3.ročník    

    Opäť nás čakajú aj krúžky:

    Šikovné ruky /p.uč. Čagalová,p.uč.Učňová/

     Tanečno-pohybový /p.uč. Cabáneková zo ZUŠ Nitra/

  • Aktualizácia údajov

    11. 9. 2014 Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované

  • A opäť je tu koniec školského roka. Našim žiakom prajeme pekné prázdniny bez úrazov, rodičom ďakujeme za spoluprácu,štvrtákom prajeme veľa úspechov v nových školách.Tešíme sa na nový školský rok.

                                                                              Pracovníci školy

  • Škola v prírode 2014

    2. 6. 2014

    Pomaly je tu koniec školského roka a to je čas kedy chodíme do škola v prírode.Ani tento rok tomu nie je inak.Sitno nás privítalo celou svojou krásou.V našom Penzióne pod Sitnom nás čakal nový krytý bazén, vírivka a sauna.Všetko sme vyskúšali.Okrem vychádzok do prírody, návštevy blízkej farmy so zvieratkami nás čakal výlet do Bánskej Štiavnice, kde sme navštívili tvorivé dielne.Tu sme pre seba i svojich blízkych vytvorili krásne výrobky.Navštívili sme kaštiel Svätý Anton, kde nás pani sprievodkyňa previedla históriou,pozreli sme si blízky park.Zasúťažili sme si ,nakúpili za žetóny,ktoré sme si vysúťazili,opekali sme si ,zaspievali a zatancovali na diskotéke.Celý pobyt na nás dozerali nielen pani učiteľky ,ale aj naši kamaráti- medvedíky, ktorí nám prinieli na túru chutné palacinky,na diskotéku výbornú tortu/ mňam/ a nakoniec sa prišli s nami rozlúčiť aj na cestu domov.Pobyt v škole v prírode sa nám veľmi páčil.        Žiaci ZŠ

  • Futbalový turnaj 2014

    28. 5. 2014

    Futbalový turnaj

    Na tento deň sa najviac tešili naši futbalisti. Dnes nás čaká futbalový turnaj, na ktorý sme pozvali našich kamarátov zo 6 malotriednych škôl v okrese Nitra.Už pred turnajom sme pripravovali všetko, čo bolo potrebné na to aby turnaj prebehol vporiadku.Veľmi nám pomohli naši rodičia, ktorí sa postarali, aby bolo ihrisko pripravené na turnaj. Šikovné maminy napiekli dobroty, či už slané, alebo sladké.Mňam. A turnaj mohol začať. Hralo každé družstvo s každým,aby výsledok bol čo najspravodlivejší.Naši hráči hrali veľmi dobre. Získali striebornú medailu a umiestnili sa na 2.mieste.Okrem futbalu si mohli aj fanúšikovia zasúťažiť v rôznych súťažiach,pri ktorých pomáhali aj bývalí žiaci našej ZŠ.

    Turnaj sa veľmi vydaril ,za čo sa chceme poďakovať vsetkým rodičom, ktorí prispeli k zdárnemu priebehu turnaja,pomohli pri úpratovaní ihriska,pri podávaní občerstvenia a najmä pánovi Bahelkovia a pánovi Búcorovi, ktorí pomohli  s organizáciou turnaja.Ďakujeme aj rodine Peňaškovej za sponzorský príspevok na občerstvenie.Ďakujeme aj šikovným maminám, ktoré napiekli slané aj sladké dobroty. Ďakujeme aj pánovi starostovi, ktorý turnaj otvoril a finančne prispel  z obecného rozpočtu na zdarný priebeh celej akcie.

     

                                                                      Športu zdar!

     

     

  • Deň matiek 2014

    4. 5. 2014

     

    Deň matiek  

    Je nedeľa ,dnes naše mamičky oslavujú svoj sviatok a my ,ich deti, sme si pre ne pripravili prekvapenie-krásny kultúrny program.Okrem nás vystúpia i naši kamaráti a súrodenci zo škôlky a náš súbor Šuriančanka. Program sa začal príhovorom pána strarostu,ktorý poďakoval všetkým maminám za ich starostlivosť.My sme si pripravili pre maminy básničky, pesničky i tančeky. Najviac sa všetkým páčila dramatizácia knihy Ľ.Podjavorinskej : Čin-čin, kde sme ukázali svoje herecké ,spevácke ,ale i tanečné talenty.Maminám sme na krúžku pripravili pekné darčeky, ktoré ich určite potešia.Tento deň je malým poďakovaním našim maminám za ich starostlivosť. Ďakujeme  .Žiaci ZŠ

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Šurianky 55
  • 037/789 6000

Fotogaléria